Специализираният наказателен съд отрича да е издавал разрешения за подслушване на

...
Специализираният наказателен съд отрича да е издавал разрешения за подслушване на
Коментари Харесай

Спецсъдът: Не сме разрешавали подслушване на политици

Специализираният углавен съд отхвърля да е издавал позволения за подслушване на политици. От ведомството оповестяват, че са създали инспекция на правосъдните регистри и от нея станало ясно, че Спецсъдът не е разрешавал да се ползва СРС по отношение на служебния министър председател Стефан Янев и лица от политическите партии " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! " и " ИТН ".

" По мотив на отправени внушения в общественото пространство от представители на обединяване „ Демократична България “ за това, че Специализираният углавен съд е издавал позволения за използване на специфични разследващи средства (СРС) по отношение на политически ангажирани фигури, е осъществена инспекция в правосъдните регистри. От нея е открито, че от Специализираният углавен съд не е издавано позволение за използване на СРС по отношение на сегашния министър-председател на Република България, нито по отношение на лица от политически обединения, упоменати в медиите ", изясняват от съда.

От институцията допълват, че активността на Специализирания углавен съд по използване на Закона за специфичните разследващи средства (ЗСРС) се ревизира годишно от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства и досега в отчетите не са установени никакви нарушавания в тази активност.

„ Неколкократно е посочвано, че „ правосъдният надзор върху настояванията за използване и потребление на СРС е доста повишен “, показват от Специализирания углавен съд.

„ И през актуалната година Специализираният углавен съд ще извърши законовите си отговорности да показа цялостната информация за осъществените пълномощия по Наказателно-процесуален кодекс и ЗСРС на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства “, се споделя още в известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР